Uppskjuten start av World Tour

Så kom då även Kinavisumet på plats. Officiellt är jag nu representant för ett kinesiskt resebolag i Sverige. Inlagt i mitt cv, respektingivande.

Touren har blivit uppskjuten med exakt 24 timmar. SMHI´s väderprognos tyder på väldigt gynsamma vindar just den 12/6 klockan 09.12 så starten är nu framflyttad exakt ett dygn. I och med att SMHI bekräftat sin prognos är det den nya avgångstiden som gäller. Spikat.

Mitt intresse för fotboll har ifrågasatts. ”Hur kan man åka bort samtidigt som VM i fotboll” ”Om din resa i alla fall gått via Ryssland.” De var någon som lite malmöitiskt helt kort sa ”Jasså Du gillar inte fotboll”, när jag berättade om avgångsdatum.

Ja man kan ju ifrågasätta. MEN nej, jag gillar fotboll. Ja jag går väl inte på match varje dag precis, men lite fotboll på tv slinker alltid ner. Och ett VM är alltid något extra. Som bevis på mitt fotbollsintresse skickar jag med en bild som jag tagit i fotbollstokiga Rom.

VM, World Cup, World Tour tänker jag lite tyst.

Lite har det utkristalliserats varthän det bär de första dagarna. Först Gedser och sen genom Tyskland. Alltid genom Tyskland, aldrig stanna i detta så vackra grannland. Jag har aldrig varit i Slovenien, nu blir det stopp i Ljubljana. Tyskland får vänta, igen. Vi landar i Turkiet den 17/6, där Shirley lämnar ekipaget för att resa till Venezuela. Själv fortsätter jag till Troja.

Troja är för mig synonymt med Roms födelse. Som den Rom-freak jag är så måste jag ju därför se Troja. Det var i Troja som Aeneas kämpade. Näst Hektor var han den tappraste kämpen på trojanska sidan. Han var son till Afrodite och konungen i Dardanos. Efter kriget flydde han. Efter långa och farliga färder, typ Odysseus, anlände han slutligen till Laurentum. Konungen i Laurentum gav honom och hans män ett stycke land. Aeneas gifter sig med kungens dotter Lavinia och grundlägger staden Lavinium.

Ättlingarna till Aeneas, tvillingbröderna Romulus och Remus anlägger senare staden Rom och Romulus blir dess förste kung. Aeneas är med andra ord stamfar till Roms förste kung. Sant? Absolut : )

Ja och efter Troja kommer jag förhoppningsvis hitta Anna Benoni någonstans i Aviskylos. Om hon hittar båten från Lesbos. Ja och om den går. Anna blir sen med på färden genom Turkiet till Georgien. Hoppas hon inte glömmer ta med cd-skivor. Eller? Vad har hon egentligen för musiksmak??

 

 

Fotbollstokiga Italien

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *