Troja, starten har gått

Kändes historiskt att landa i Troja. Inte mycket kvar av det som varit stad i olika former sedan 3000 f.kr. Bradd Pitt hade lämnat men Trähästen fanns till min glädje kvar.

I och med Troja har nu starten gått för World Tour Asian Part 2018. Möttes efter Troja av en hagelstorm som jag aldrig upplevt tidigare. De jättelika hagel-kulorna smattrade så hårt att jag trodde taket skulle demoleras. Sikten var noll. Det gick inte att köra en meter på motorvägen. Höll tummarna att ingen galning skulle komma bakifrån i full fart. Men inte ens turkarna, som annars kör som formel 1-förare, utmanade detta väderfenomen.

Hittade Anna Benoni i hamnen i Ayvalik när hon med båt kom från Lesbos. Hade besökt  dotter Tuva som volontärjobbar med flyktingar.

Ayvalik är en pärla. Så vackert i de trånga gränderna. Vi hamnade på primitiv restaurang på trång gata med folkmusik, hängande vindruvsklasar och odrickbart vin. Precis som det skulle vara. Å så hotellet, den gamla franska konsulns hus, numera Pansiyon Bonjour. Googla på denna skönhet.

Fick en varning i natt. Min feta bil är för stor för gränderna. En snedställd vindrutetorkare innebär enligt hotellägaren ”Warning”. Kunde se på lacken att varnaren hade haft problem att ta sig förbi. Bilen nu flyttad : )

Efter slappedag, då vi till och med timade svenskarnas mål på en storbildskärm, bär det av till Pergamon och Efesos imorgon.

Över Dardanellerna, till Asien
Troja
Ayvaliks pittoreska gränder
Warning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *