Kalkstensbad i Parmukkale och Hierapolis

Kalkstensbaden i Parmukkale drar mycket turister. Onekligen ett facinerande fenomen. Det är små bassänger med kalksten och järnhaltigt varmt rinnande vatten från heta källor. Ligger vackert i terasser längs med bergssidan. Anna badar, jag fegar.

Åker sen mot Konya. Vackert, mycket vackert på högplatån. En lastbil har tappat hela sin enorma hölast. Vi blir fast en liten stund men har turen att smita förbi rätt snart. Kommer in i två miljoners staden Konya när det är mörkt. Saknar GPS´n för just det där med att komma in till centrum i större städer. Stannar vid en mack och frågar om väg, genast är det en man som säger ”följ mig så tar jag er till hotellet”. Tack. När vi under eftermiddagen fyllde diesel kom den tandlöse tankgubben med ett kilo körsbär som gåva. Vi möts hela tiden av en otrolig gästfrihet.

Tar in på Dervis Otel. Gammal ottomansk byggnad, 200 år gammal. Hotellet fungerar som en kombinerad matthandel och hotell.

Massor av poliser vid vägarna. Tror vi. Till slut avslöjar vi dem. Endast atrapp-bilar som står uppställda. Ruskigt likt riktiga bilar.

På kvällen inser vi att vi på riktigt anlänt till muslimland. Här serveras vare sig öl eller vin. Suck.

Parmukkale
Hierapolis
Kalkstensbaden
Turkisk fusk-polis
Hotell och matthandel

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *