Jagad av törstig elefant

Soluppgång i parken

Nästa dag ger vi oss iväg innan soluppgången för en heldag i parken. Vi får en fantastisk dag med mycket djur och natur. Hela femton noshörningar får vi se. Det finns både svarta och vita noshörningar i parken.

Noshörning. Lägg märke till de fina fåglarna på hans rygg.
Stolt zebra

Vi ser på långt håll ett träd fullt med gamar. Som en julgran dekorerad med skräckinjagande stora gamar. Vi förstår att de väntar på något under trädet som vi inte kan se. Efter mycket spanande och kikande får vi till slut se ett mäktigt lejon som reser sig upp i några minuter innan han försvinner ner i savanngräset igen. Mäktig upplevelse. Tyvärr hade vi fel vinkel för att se mer än så.

Spännande vägar och vacker natur
Ibland trång på vägarna : )

Vi ser giraffer, zebror, impala, gnuer, bufflar, vårtsvin, apor, elefanter och många andra djur. Det finns också många olika hjort- och rådjursarter. Vi slår febrilt i våra djurböcker. Hade den ränder eller inte, var hornen stora? Saknar en guide som kunde svarat på alla våra frågor, men samtidigt utmanade att inte få allt serverat.

Elefant i uttorkad flodfåra

Det blir dramatiskt när vi pausar vid en av parkens ingångar för att gå på toaletten. I själva parken är det förbjudet att lämna bilen, så eventuella behov får man sköta vid parkentrén. När vi går mot toaletten ser vi en elefant som med raska steg kliver rakt mot oss. Den kommer så snabbt och så långt in att vi får kasta oss in på toaletten. Snabeln är bara en meter från oss när vi stänger dörren. Elefanten tröttnar snart och vi kan ta oss ut igen. Vakterna berättar att det är torrt och att elefanten bara ville ha vatten.

Monkeybusiness

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *