Mot Drakensberg och Leshoto

Peter Engblom är fotografen som tagit alla fina foto som hänger på The George Hotel´s väggar En duktig fotograf och artist. Han har dessutom en mycket stor samling av foto från slutet av 1800-talet. Efternamnet? En norskättling vars förfäder kom till Sydafrika som missionärer.

Vi åker mot Drakensberg, de mäktiga bergen som utgör gränsen mot Leshoto. På vintern kommer det snö i de övre delarna. Förmodligen enda snön man kan hitta i södra Afrika. Vägen från Eshowe till Underberg, byn “nedanför berget”, är betagande vacker. Ett grönt böljande, frodigt landskap. Ibland känns det som vi är i Skottland.

Böljande vackert landskap
Strålande landskap

Vi får vid lunch ytterligare en god currygryta. Området kring Durban har många immigranter från Indien som tagit med sig det kryddstarka indiska köket.

Lokala systembolaget. Vi köpte upp deras vinlager, 2 flaskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *