Sanipasset och Leshoto igen

Lerigt och regnigt på vägen upp mot passet

Efter tre dagar ringer Toyota och meddelar att bilen är klar. Vi checker ut med blixtens hastighet och kör åter förbi Underberg. Busväder, kallt och regnigt. Vi bestämmer oss för att “attackera” Sanipasset igen. Vi måste ju klara av det med hedern i behåll : ). Det har regnat mycket. Första delen är glashal. Mycket slirigt, mycket lera som flyger i luften. Ibland svårt att se vägen. Hittar platsen där vi vände neråt för fyra dagar sedan. Vi var endast 4 km från toppen.

Passkontrollen i Leshoto

Hamnar till slut i världens behagligaste passkontroll. Hos herr och fru Leshoto stämplas vi in i minilandet. Längs med vägen in i landet möts vi av vackra runda stenhus och mängder av får. Och fåraherdar, varmt påpälsade. På 2500 meter blir det förstås kallt på nätterna. Det dramatiska bergslandskapet skiljer sig diametralt från Sydafrika.

Typiska hus längs med vägen i Leshoto
Ytterligare runda fina Leshoto-stenhus

Vi kör till byn Mokhotlong och hamnar på Boikhethelo Guesthouse. Där bor vi förstås över i ett klassiskt runt Leshoto stenhus med halmtak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *