Chobe Riverside Game Reserve

”Fyr-riksröset”

Vi har nått “fyr-riksröset”. Här sammanstrålar Botswana, Namibia, Zambia och Zimbabwe. Redan halv sex på morgonen står vi beredda vid entrén till Chobe Riverside Game Reserve. Det blir en heldag i parken. Vi ser många djur. Speciellt fint med alla fåglar och vyerna längs med floden. Mest spektakulärt är ändå mängden av elefanter. Vi ser mer än hundra elefanter vid ett och samma tillfälle. En lång stund sitter vi och beundrar dessa giganter. Det blir plötsligt oro i ledet. Fyra jättelika elefanter går med bestämda steg mot oss. Vi blir nästan “omringade” och får snabbt backa iväg.

Chobe river

Efter en lång dag når vi mycket tacksamma Kasane. Det gick att köra mellan Maun och Kasane. Ja inte normala vägen via Francistown utan “raka” vägen.

På kvällen börjar det regna och därefter åska. Det blixtrar och dundrar som jag aldrig sett ett åskväder förut. Till slut kommer den stora smällen. En öronbedövande smäll som är kusligt nära. Allt blir mörkt. Det luktar bränt. All tel och el slås ut. Blixten slog ner precis utanför hotellet. Vi är mycket nöjda att vi inte sov i taktältet denna natt.

Tackar alla gudar att vi fick se Kalahari, Kubu-ön och allt annat innan regnen började. Ett skyfall som detta och vi hade förmodligen inte haft en chans att komma hela vägen från Maun till Kasane. Än mindre åka genom Kalahari.

”African fish eagle”
Skojande och lekande ”banded mongoose”
”Grey heron”
”Ayre´s hawk eagle”
”Rock monitor”
”Vervet monkey”
”Crested barbet”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *