Addis igen

Så kommer Shirley till Addis. Trött förstås, men vid gott mod. Vi ansöker om visum till Sudan. Ungefär 300 etiopier, plus sju européer, väntar tålmodigt på sin tur i ett rum på kanske 100m2. Det är varmt, någon har spytt på golvet och vi står som packade sillar. Efter tre långa timmar får vi äntligen lämna in våra ansökningar. Dagen efter får vi våra beviljade visum på direkten. Skönt.

Vi besöker Sankt Georges katedral i de gamla italienska kvarteren. Kanske ingen höjdarkyrka precis. Men intressant så till vida att det var här som Haile Selassie kröntes till kejsare. Kyrkan byggdes till minne över Etiopiens seger över italienarna 1896 i Adwa. Än idag den viktigaste händelsen i Etiopiens historia.

Sankt Georges katedral. Förstås åttakantig som nästan alla andra kyrkor i Etiopien
Inne i katedralen kan man se hur etiopierna lyckosamt besegrade italienarna

Det blir en kaffe på det 67-åriga gamla italienska fiket Tomoca, en riktig höjdare. Vilket kaffe och vilken atmosfär. Fantastiskt. Men vad är “Swedish Type Coffe” undrar vi när vi ser en skylt om detta. Löfbergs Lila : ) ??

Gamla fina caféet Tomoca. Men vad är ”Swedish Type” kaffe
Tomoca

Vi avslutar med lunch på italienska Ristorante Castelli. När ägaren hör att vi är från Sverige berättar han att Victor varit här. Vi tittar lite förvånat och undrar “Victor??”. Då pekar han på ett foto på väggen där vi får syn på en ung prinsessa Victoria.

Ägaren till Ristorante Castelli. Visst ser han ut som en äkta italienare
Bildbeviset på att ”Victor” var där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *