Hemma igen

Det gick att köra hela vägen från Kapstaden till Kairo. Vilka äventyr det blev Jag är otroligt tacksam för min Afrikaresa och samtidigt mycket tacksam att jag hann hem från Afrika innan virus-dörren slog igen.

Har nu varit hemma i två månader men njuter fortfarande av egen dusch, kylskåp och säng. Tänk att alltid ha vatten i duschen, varmt vatten. Att få öppna ett kylskåp fyllt med mat från ett välsorterat ICA. Gå långpromenader genom parken ner till Ribban och sen gå längs med havet. Så privilegierad, nästan ofattbart.

Hade tänkt avsluta skrivandet och min blogg efter resan. Men det där med att skriva är mer än att plita ner ord. Det är en reflektion över vad som hänt. En sammanfattning av dagens göromål. Ibland kanske lite av en biktstol. En språngbräda inför kommande aktiviteter. Det går inte att avsluta skrivandet rakt upp och ner. Dagbok kan man skriva men det är roligare att dela med sig. Framförallt att skriva för andra. Det blir som att konversera med någon. I alla fall ha en åhörare som snällt lyssnar. Kravet på innehåll och form ökar, man vill inte slarva när man har en åhörare. Som tack blir resultatet kanske mer läsvärt än en dagbok.

Jag har nu gått igenom mina drygt 8000 bilder. Låter mycket men är inte mer än 44 bilder per dag. Jag kommer nu att lägga upp de bästa bilderna på min blogg. Har efter bästa förmåga valt ut 500 bilder. Tänker i stort lägga upp bilderna utan text. Det är mest djurbilder. Jag hann med att besöka 14 nationalparker och hela resans fokus upp till Kenya låg på djur och natur. Tänker mig ett tiotal bilder två gånger i veckan.

Bilder, men skriva var det ju. Jo jag kommer göra några inlägg på bloggen mellan alla bilder. Kanske inlägg om kommande resor. För nya resor måste det förstås bli.

Min bil har kommit till Sverige. Den stackaren behöver omvårdnad och service. Nästa vecka blir det verkstadsbesök och sen besiktning. Tänker att det kanske kan bli en resa norrut. Besöka vårt avlånga land som jag sett så lite av. Sundsvall lär ligga mitt i Sverige. En gång, bara en gång, har jag varit norr om Sundsvall och det för fyrtio år sedan. Lite skämmigt att jag inte sett mer av mitt eget land. Ja och när jag ändå är uppe i norra Sverige så ligger inte Norge långt bort. Lapporten, Narvik, Lofoten…………………..Kan bli riktigt bra om det nu funkar m.h.t. virusplågan.

Trött leopardunge i South Luangwa NP, Zambia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *