Virtuell Afrika-resa 7

Denna gång har resan nått Etosha National Park.

Etosha är oerhört naturskön i sin sterilitet. Parken ligger runt en uttorkad salt-sjö. Sjön är så stor att den lär kunna ses från månen. Den vita saltsjön läggs på sommaren en kort tid under vatten och färgas då skär av flamingor.  

Namnet Etosha betyder ”platsen där inga växter gror”. Så illa är det inte att inga växter gror men här finns inte mycket grönska. Vi har svårt att förstå hur djuren kan överleva. Var hittar de mat? Vattenhål finns men var finns maten för de växtätande djuren? Men så ser vi hur girafferna slickar i sig bladen från taggiga akaciaträd med sina blåsvarta tungor och inser att det finns mer mat än vad våra otränade ögon kan se.   

Ha en bra resa,

Sven

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *