Virtuell Afrika-resa 10

Centrala Kalahariöknen, del 2

Från Kuku till Rakop via slingrande nästan obefintliga ökenvägar tog det oss tre dygn att köra 50 mil genom centrala Kalahari. Vi körde ganska exakt i 27 timmar och använde 70 liter diesel. Förbrukningen var hög, mycket hög. Den tjocka sanden var tidvis svår att ta sig igenom, den krävde mycket energi. Men det gick bra, bättre än jag vågat hoppas på.

Kattdjur är spännande, speciellt när de har små ungar. Turen var med oss, vi fick på nära håll följa både geparder och lejon med små ungar. Det blev många bilder av de vackra djuren, och speciellt många när två lejonungar, som stojat och stökat, får besök av sin mamma. De tre, mamman och ungarna, står med sina huvud tätt, tätt samman och gnider dem länge, länge kärleksfullt mot varandra.

Större kudu med sina fina spiralformade horn är också en av mina favoriter. De är extra vackra i Kalahari.

Både Anna och jag fällde några tårar över naturens vidunderliga storslagenhet och den tacksamhet vi kände över att få uppleva allt detta i verkligheten.

Ha en bra resa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *