Virtuell Afrika-resa 12

Några klipp från dagboken om Moremi Game Reserve:

Bilen sitter hjälplöst fast i lera

Plötsligt sker det som inte får ske, jag missbedömer en vattensamling. Under vattnet som ligger på vägen finns en tre decimeter tjock lervälling, bilen kör rakt ner i leran och sitter hjälplöst fastklistrad. Spadarna åker fram och vi glider ner i lervällingen, leran går upp till halva vaden. Nu gäller det att inte tappa fotfästet i den hala leran. Vi kämpar hårt i över en timme innan det börjar bli mörkt. Det lilla hål vi lyckas gräva vid ett av däcken fylls lika snabbt igen av ny flytande lera. Bilen sitter hjälplöst fast, det känns dessutom som vi sjunker djupare och djupare ner vid varje nytt försök.

Svetten rinner i floder och ryktet om friskt blod har nått myggorna. De attackerar på bred front i stora moln. Vi ger upp och flyr in i bilen där vi förbereder oss för en lång natt i sittande position. Svettigt, lerigt och riktigt “djävligt”. En flaska vin lättar förstås upp stämningen medan vi fantiserar och spekulerar om hur länge vi kommer bli sittande, kommer vi någonsin komma loss?

Hyena på campingplatsen

På morgonen går en hyena genom campingen. Vi är mitt i vildmarken, här kan och får man inte lämna bilen eller tältet på natten. Vi läser att just på denna camping blev en pojke anfallen av en leopard för några månader sedan och några lejon siktades för tre dagar sedan.

Sadelnäbbsstorkar

De stora sadelnäbbsstorkarna är ståtligt vackra. Jag kan inte sluta ta bilder av dem. Vilka klara lysande färger, den långa orangea, gula och svarta näbben känns overklig. Fågelns gula ögon och brandgula knän matchar effektfullt färgerna på den långa näbben. Sadelnäbbsstorken blir ett av mina absoluta favoritobjekt i Afrika.

Flodhästen vid och i campingen

Campingplatsen ligger vid en liten damm och i dammen finns en flodhäst, bara en ensam flodhäst. Flodhästen kommer upp på kvällen och rotar omkring på vår campingplats. Med öronbedövande grymtningar förföljer den vår sömn hela natten.

Vår flodhäst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *