Virtuell Afrika-resa 13

Träskvägen genom Chobe Game Reserve

Vi lämnar “vår” flodhäst och åker in i Chobe Game Reserve. Vägen vi kör heter Chobe träskväg, vi borde anat oråd när en väg har ett sådant namn. Den första milen innebär körning runt vattenmassorna på vägen. Därefter är vägen inte längre farbar. Vi tvingas köra vid sidan av vägen i halvmeter högt träsk-gräs. Det går inte att se om det finns hålor, stenar eller annat dolt av gräset. Anna får ofta gå före och kontrollera. En sträcka kompenseras vi med strålande vyer, på avstånd ser vi långa rader av elefanter och bufflar, en mäktig syn. Anna är orolig, alldeles blek, hon är så orolig att hon blir helt tyst. För första gången under resan är hon tyst i två timmar. När vi kommer ut ur värsta eländet forsar orden av lättnad fram ur hennes mun : )

Chobe träskväg. Till höger eller till vänster om skeletthögen?

Elefanter
Chobe är känt för sin stora mängd elefanter. Plötsligt ser vi mer än hundra elefanter vid ett och samma tillfälle. Vi kan inte räkna dem alla men det måste vara minst hundra elefanter. Stora hanar, honor med små ungar, unga elefanter som leker omkring och gamla elefanter med slitna hudar. Elefanter är en av mina favoritdjur. De andas klokhet, de utstrålar omtänksamhet och är alltid så tacksamma att titta på. När de dricker vatten med sina snablar eller när det duschar så att leran sprutar över dem.  En elefant badar varje dag, men om det inte finns tillräckligt med vatten använder de sina snablar och tar en dusch istället. Ibland duschar de sig i damm och lera för att skydda sig mot besvärande insekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *