Virtuell Afrika-resa 18

Gränsen mellan Malawi och Zambia

Efter spännande dagar i Zambia tar vi oss över gränsen in i Malawi. Bilderna visar hur det ser ut på en typisk gränsövergång i Afrika.

Simkortköp
Torkad fisk måste det förstås finnas vid en gränsövergång
Simkortssäljerskan
Ja och klippa sig är ju ett måste på en gräns
Gräns-kompis
Söt
Money money. Två köer blir en när en maskin slutar funka och till slut kommer åskvädret som gör att även den andra maskinen slås ut
Taxfree-shopen : )

Det blir en lång dag, alldeles för lång, med tre timmar mörkerkörning på slutet. Jag hatar mörkerkörning, speciellt i Afrika. Det är livsfarligt att köra när det är mörkt. Vägarna är fulla av människor utan reflexer. Många cyklar utan ljus. Bilar utan ljus är inte ovanligt. Ofta har bilarna en strålkastare som är sönder. Man antar felaktigt att det är en motorcykel som närmar sig. Vita kantmarkeringar på vägarna saknas oftast helt. Ibland går människor en bit in på vägen när det inte finns någon vägren. Belysta vägar lyser så att säga helt med sin frånvaro. Normalt planerar jag alltid för ankomst i god tid innan mörkrets inbrott. Det kändes inte alls bra med tre timmar på mörka afrikanska vägar men vi kom till slut fram till Liwonde utan missöden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *