Virtuell Afrika-resa 19

Malawi

Malawi handlar mycket om Malawisjön, en sjö nästan lika lång som landet och den tredje största i Afrika. Under resan vidare norrut åker vi längs med hela sjön från dess södra spets upp till dess norra en bit in i Tanzania. Men vi startar vårt besök i Malawi med att besöka Malombesjön och Liwonde NP. Malombesjön ligger som en naturlig förlängning av Malawisjön söderut. Jag, Sven-Erik, en paddlare/stakare och en guide får en vacker kanottur. Vattennivån är mycket låg, vår stakare får titt som tätt hoppa av kanoten och skjuta på. Det känns sisådär med tanke på att det finns gott om krokodiler och flodhästar. När jag frågar vår guide svarar han att ”krokodilerna finns inte här”. Men vi körde precis förbi en krokodil protesterar jag, men vår guide skakar bara på huvudet. Flodhästarna är inte intresserade av oss, när vi kommer för nära dyker de skyggt ner under ytan. Fågellivet är imponerande, vi ser storkar, många havsörnar, pelikaner, hägrar, egyptiska gäss. Det är fyrtio grader och ingen skugga i kanoten. Svetten rinner i floder men vi har vatten med oss, det fungerar bra. En rogivande utflykt i en vacker miljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *