Virtuell Afrika-resa 21

Vi når några dagar senare den lilla byn Sitalike i utkanten av Katavi NP. Vi letar febrilt efter ett anständigt boende. Det enda boende-alternativet är riktigt undermåliga ”Riverside camp”, förfallet och med många småkryp. Men vårt val av boende visar sig ändå bli bra. Inte för boendet och definitivt inte för maten utan för ägaren Juma skull. Ägarens pappa arbetade med världskända schimpansexperten Jane Goodall. Juma växte upp i olika nationalparker och fick de afrikanska djuren i blodet. Vi lyckas övertyga Juma att bli vår guide nästa morgon.

Juma med två glada gäster

Katavi är den minst besökta parken i Tanzania. Parken har endast 6000 besökare varje år. Det är mindre än den världsberömda Serengetti har varje dag. Parken ligger isolerad och turisterna hittar inte hit. När vi besöker parken är vi de enda besökarna den dagen. Privilegierat att ha parken för oss själva. Inte minst med tanke på att djurlivet är lika bra som i Serengetti. Man kan inte se den stora migrationen och här finns inte noshörningar men annars finns ”alla” av Serengettis djur i Katavi. Det tar en timme innan vi ser det första djuret men sen radar de upp sig. Mångfalden är imponerande och antalet är stort. Mycket fåglar, massor av flodhästar, många impalor förstås.

En av mina absoluta favoritfåglar, sadelnäbsstorken
Ser nästan ut som en tandpetare i mungipan : )

Vi tar oss fram bra trots att det har regnat. Vattnet står högt på några av vägarna. Juma upptäcker en död impala uppe i ett träd. Ett säkert tecken på att en leopard finns i närheten. Efter en timmes väntan och ivrigt kikande får vi se en svans-stump som viftar till i det höga gräset. Efter ytterligare en stund reser sig leoparden upp från det höga gräset och poserar. En leopard som poserar är väldigt mycket kraft och skönhet i en svårslagen kombination.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *