Virtuell Afrika-resa 22

I Katavi finns det vilda hundar. Jag skojar på eftermiddagen med Juma och säger att ”nu är det bara de vilda afrikanska hundarna som saknas”. Det tar mindre än femton minuter innan vi ser femton vilda hundar vid vägen. Hundarna är sällsynta och utrotningshotade och det är verkligen speciellt att få se dem. I Zimbabwe kallas de för “painted dogs”, ett namn de fått för sina lustiga färger. För mig är det som om ett barn målat en brun hund med svart färg lite hur som helst, ett roligt inslag i naturen med dessa färgstarka hundar. De är väldigt smala, inte alls vad man skulle tro om en afrikansk hund.

Väl tillbaka till Jumas Riverside Camp serveras vi flodhästar i stora klasar i den lilla floden som böjer sig runt campen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *