Virtuell Afrika-resa 26

Vi åker norrut i Uganda, upp till Queen Elizabeth NP.

Vi äter rolex i ett skjul längs med vägen. Ja inte klockan utan Ugandas nationalrätt rolex. En rolex är en grönsaksomelett inrullad i ett chapati-bröd, Ugandas svar på ett korv-eller hamburgerstånd. En vällagad rolex blir precis det mellanmål som vi ofta behöver under våra oregelbundna äventyr.

Från tältlägret vid Queen Elizabeth NP kan vi se elefanter, flodhästar, apor och andra djur. En morgon när vi äter frukost får vi besök av en stor elefant som med stolta steg tågar rakt genom tältlägret. På kvällen samma dag dyker en flodhäst upp när vi sitter ute och äter i det svaga månljuset.

Månens skära ligger i underkant, inte till höger eller till vänster som hemma. Rakt under månskäran, en bit ovanför horisonten, lyser planeten Venus starkt. Över oss glimmar himlavalvets miljarder stjärnor, klarare som aldrig förr. Vi sitter vid en stor öppen eld där stora stockar brinner. Vi är uppe på elvahundra meter med varma dagar men lätt kyliga nätter, det känns skönt med värmen från brasan.

Finns det något vackrare än en gammal elefant? Så mycket erfarenhet och klokhet.
Lägg märke till den lilla parasitätande fågeln
En ugandisk kob
Visst e dom fina
Alltid lika vackra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *